U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

SPOT ON!

Gepost 2020/07/08

Wat gebeurt er met jou als er iets te winnen of te verliezen valt?

 

Het gedrag van mensen verandert nu eenmaal in stressvolle situaties. Dit zie ik ook vaak bij de topsporters die ik begeleid; in trainingen laten ze de meest geweldige dingen zien, maar tijdens grote toernooien is het toch een stuk lastiger om diezelfde focus te houden onder uitdagende omstandigheden en de (prestatie)druk die erbij komt kijken. Dat zorgt meer dan eens voor een flinke teleurstelling. 

Natuurlijk wist ik van mezelf al wel dat ik van nature empathisch, op mensen gericht ben, verbinding met anderen hoog in het vaandel heb staan en loyaal ben aan anderen.

Dit werd ook bevestigd in mijn Spotlight-profiel tijdens de training die ik vorige week volgde.
Waar ik me echter nog minder bewust van was, is dat ik erg gevoelig ben voor mogelijke dreigingen en me minder richt op de kansen die een situatie met zich meebrengt. Dat brengt als voordeel met zich mee dat ik scherpzinnig kan zijn en risico’s vroeg opmerk en me altijd goed voorbereid. Maar tegelijkertijd kan dit ook leiden tot ‘te lang op 1 plek blijven’ en niet in beweging komen. Iets wat als ondernemer natuurlijk een gemiste kans is.

Op basis van het Spotlight-profiel heb ik o.a. nog meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren (anderen adviseren en steunen), mijn sterke kanten (een leergierige mindset, geduldig, vermogen om mensen met elkaar te verbinden), mijn blinde vlekken (conflicten kunnen ook positief zijn) en werd bevestigd dat ik vaker stil mag staan bij behaalde successen.

Sinds vorige week heb ik officieel mijn licentie tot SpotlightPROFILE Practitioner behaald en daarmee kan ik nu ook anderen gaan coachen.

Dit Spotlight-profiel is een geweldige coachingtool dat inzicht geeft in jouw mindset en gedragss

tijl; samen vormen deze jouw prestatievoorkeur. Deze inzichten kunnen voor jou het verschil maken tussen goud en zilver!

 

Deze tool is zowel interessant voor individuen als teams in sport en business.

Wil jij ook leren hoe je beter kunt presteren onder druk, hoe je doeltreffend kunt communiceren, hoe je je optimaal kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden en daardoor veerkrachtiger kunt omgaan met successen en tegenslagen? Neem dan contact op via spotlight@joycejansen.com

“People change when there’s something to win or something to lose”

It’s time to move!