U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 JOYCE JANSEN

 Ik ben afgestudeerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog (2004, Universiteit van Tilburg/ PSYCHOLOOG NIP), en SPORTPSYCHOLOOG VSPN® (2007, Vrije Universiteit van Amsterdam). Dit laatste betekent dat ik steeds voldoe aan alle eisen die de VSPN (Vereniging voor Sportpsychologie Nederland) heeft vastgesteld.

Ik heb in 2005 mijn eigen praktijk opgezet en haal veel voldoening uit mijn werkzaamheden als sport- en prestatiepsycholoog. “Het is fantastisch om te zien hoe een sporter zich ontwikkeld als persoon, en daardoor ook in staat is om beter te presteren in zijn/haar sport."

Momenteel begeleid ik individuele (top)sporters, (nationale) teams en diverse coaches. Dit doe ik in mijn eigen praktijk, maar ook in opdracht van NOC*NSF - TeamNL in de functie van Expert Prestatiegedrag richting de Olympische en Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. Ik werk voor het  Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO Zuid) in Eindhoven en Regionale Topsportorganisatie (RTO) Zuid.  

Ik heb inmiddels ruime ervaring in het begeleiden van sporters uit  verschillende takken van sport: zwemmen, judo, autosport, motorsport, schaatsen, wielrennen, veldrijden, BMX, waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen, hockey, roeien, trampolinespringen, turnen, golf, handboogschieten, handbal, twirlen. Maar ook dansers, musici en andere entertainers weten inmiddels hun weg naar mijn praktijk te vinden.

Mijn passie voor de sport komt voort uit het feit dat ik zelf 15 jaar de twirlsport heb beoefend op internationaal niveau; ik weet daarom als geen ander wat je als (top)sporter allemaal doormaakt. Van 2004 tot 2013 was ik als bondscoach verbonden aan de Nederlandse Equipe Baton Twirling. 

Ik verzorg ook faalangstreductietrainingen, sociale vaardigheidstrainingen en begeleid eindexamenkandidaten die kampen met examenvrees.

Ook het verzorgen van workshops en lezingen op locatie voor bijv. sportclubs, bedrijven en overheid behoren tot mijn werkzaamheden. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan zeker contact met mij op.

Sinds 2011 ben ik verbonden als docent aan de Postacademische Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog aan de VU in Amsterdam. Hier verzorg ik de module ‘mentale training voor jonge sporters’. Ook ben ik lid van de examencommissie binnen deze opleiding.

Ik houd mij met veel verschillende dingen bezig, maar het heeft altijd te maken met het beste uit jezelf halen! Dat is mijn missie, om dat samen met JOU te doen.

Wil je weten wat ik voor jou, jouw club/vereniging of jouw kind kan betekenen, neem dan zeker contact met mij op.