U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

KINDERPSYCHOLOGIE OP MAAT

 

UIT BALANS...

Alle kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten, kunnen bij Joyce Jansen terecht. De eerste signalen zijn vaak gedragsverandering; hieraan herkennen ouders, leerkrachten of anderen dat er iets met het kind aan de hand is en dat hij of zij wel een extra steuntje kan gebruiken.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld
 • Woedeaanvallen
 • Niet genoeg voor zichzelf kunnen opkomen

 

UW KIND STAAT CENTRAAL

Tijdens de coachingsgesprekken met kinderen staat vooral de belevingswereld van het kind centraal. Het uitgangspunt is steeds zijn/haar manier van denken, voelen en doen. Ook de ouders worden in dit proces betrokken; in welke mate en op welke manier is afhankelijk van de situatie. 

 

OPLOSSINGSGERICHT

De coaching is praktisch, kortdurend en vooral gericht op de toekomst. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de dieperliggende oorzaak van bepaalde problemen te achterhalen; dat zal ik dan ook doen. Maar meestal worden er vaardigheden aangereikt waardoor uw kind beter met moeilijke situaties om kan gaan. Kinderen leren op deze manier om meer grip te krijgen op situaties die zij tot dan toe als lastig of eng ervaren hebben. Hierdoor krijgt het zelfvertrouwen een flinke boost!


MAATWERK

Er wordt niet gewerkt vanuit specifieke protocollen, maar er wordt maatwerk geleverd. Dat betekent dat de werkvormen die zullen worden ingezet zo goed mogelijk aansluiten bij wat uw kind prettig vindt. Hierbij kunt u denken aan (een combinatie van) onderstaande methodes/technieken:

 • Kids' Skills / Mission Possible:
  oplossingsgerichte therapie, waarbij het aanleren van nieuwe (mentale) vaardigheden centraal staat

 • Lichaamsgericht werken:
  middels spierontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken leert een kind zichzelf ontspannen

 • Visualisatie:
  ontdekken van de eigen krachten middels beelden

 • Denktraining:
  leren omzetten van remmende gedachten in helpende gedachten