U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

SCAS GECERTIFICEERD

Gepost 2016/02/27

Sinds 1 januari 2016 ben ik als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® opgenomen in het SCAS-register.

De titel 'sportpsycholoog' is geen beschermde titel. Dit houdt in dat iedereen zich sportpsycholoog mag noemen, ongeacht zijn of haar achtergrond. Hetzelfde geldt ook voor 'psycholoog', 'mental coach' of 'mentale trainer'. Het is daarom goed om te weten wanneer je met een geregistreerde sportpsycholoog te maken hebt of daarnaar op zoekt bent. Vanuit de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) is daarom een registratiesysteem ingevoerd. Sportpsychologen met de juiste, wetenschappelijke opleiding en de nodige ervaring mogen de titel 'SPORTPSYCHOLOOG VSPN®' voeren. Dit is wel een beschermde titel. 

Lees de rest van deze post »

Samenwerking met Prestum.nl

Gepost 2016/01/27

Veel sporters zien wel de voordelen van sportpychologie en mentale training, maar kunnen de kosten van één-op-één begeleiding niet of onvoldoende dragen.

Mentale training gebeurde tot nu toe alleen face-to-face. Met het aanbieden van online mentale training is er een nieuwe weg ingeslagen: een tot voor kort exclusief product voor topsporters wordt betaalbaar en toegankelijk voor iedereen die zichzelf wil verbeteren. 

De trainingen zijn erop gericht om vaardigheden en technieken aan te leren waarmee je kunt werken aan je motivatie, zelfvertrouwen, concentratie en koelbloedigheid. Met filmpjes, instructievideo’s, opdrachten en praktische oefeningen kun je zelfstandig aan de slag. Het is ook mogelijk om online contact te hebben met een sportpsycholoog. Hierdoor is de mentale training méér dan simpelweg een trainingsboek. Ook kun je een online mentale training combineren met 1 of meerdere face-to-face contactmomenten in mijn praktijk.

Ik ben hiervoor een samenwerking aangegaan met Prestum.nl. Dit online trainingsplatform biedt iedereen de mogelijkheid om met mentale training aan de slag te gaan.

Lees de rest van deze post »

FIJNE FEESTDAGEN!

Gepost 2015/12/19

Van 18 december tot en met 3 januari is de praktijk gesloten vanwege kerstvakantie.

Graag wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen gedurende het afgelopen jaar en kijk ik uit naar alle uitdagingen die in 2016 weer op mijn pad mogen komen.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe en een gezond, gelukkig en knallend 2016! Dat het in alle opzichten een mooi (Olympisch!) jaar mag worden.

Maak er wat moois van!

Lees de rest van deze post »

SPORTPSYCHOLOGIE WORDT PER 1-1-2016 (DEELS) VERGOED

Gepost 2015/12/14

Per 1 januari 2016 zijn er weer nieuwe pakketten met nieuwe vergoedingen bij de zorgverzekeringen en voor het eerst wordt er begeleiding door een sportpsycholoog voor een deel vergoed.

Welke verzekeringen geven deze vergoeding?

Zilveren Kruis Achmea – Extra Sport vergoedt de kosten van (preventieve) psychologische (sport)begeleiding door een sportpsycholoog. dit is op dit moment de enige verzekering.

 

Vanaf 1 januari 2016 zal ik SCAS-gecertificeerd zijn, dat is de voorwaarde om voor vergoeding door deze verzekering in aanmerking te komen. Meer informatie over vergoedingen binnen de sport vindt u op sportzorg.nl

 

Bron: Vereniging voor SportPsychologie in Nederland

Lees de rest van deze post »

NIEUWE WEBSITE, LOGO EN HUISSTIJL

Gepost 2015/07/16

Na mijn zwangerschapsverlof en verhuizing van de praktijk (februari 2015)  vond ik het tijd voor een nieuwe uitstraling! En dus is er een nieuw logo ontworpen en een nieuwe huisstijl opgezet. Vanaf heden is ook de nieuwe website online, zodat u alle informatie over mijn werkzaamheden rustig kunt nalezen.

Lees de rest van deze post »